În cei peste 100 ani de existență construcția a avut mai multe destinații, multe dintre ele legate de Marina Militară. În anul 1978 clădirea devine sediul Marinei Militare, iar din 2009 este sediul Comandamentului Flotei.
Clădirea a fost construită între anii 1879 și 1881, după planurile arhitectului Alexandru Orăscu, în stil neoclasic cu frontoane. A servit inițial ca hotel, mai întâi numit „Terminus”, apoi „Carol”. Între anii 1924 și 1927 clădirea a fost supraetajată și a devenit cămin ofițeresc, fiind preluată de Cercul Militar.
Lângă Farul genovez a fost ridicat, de către compania engleză Danube and Black Sea Railway Co. Limited, cunoscută pentru construcţia căii ferate Constanţa – Cernavodă, impunătorul hotel Terminus. Faţada grandioasă cu multe ferestre îi dădea o înfăţişare splendidă. Hotelul dispunea de 90 de camere şi saloane spaţioase cu balcoane. În interior erau amenajate mai multe băi calde şi reci, la fiecare etaj al hotelului. Ulterior, hotelul a fost luminat cu energie electrică.
Construcţia are o fundaţie solidă, fiind ridicat pe o stâncă de 14 metri adâncime, din cărămizi zidite cu mortar. Între anii 1924 – 1927 clădirea a fost supraetajată, iar între anii 1982-1983 a fost restaurată, însă i s-a păstrat stilul neoclasic. În perioada 1925 – 1927, clădirea s-a transformat în cămin ofiţeresc. De altfel, Marina Militară l-a cumpărat tocmai pentru acest scop: hotel militar, organizând aici în 1932 prima expoziţie a unui muzeu al Marinei Române. După 1944, el a fost în continuare cămin ofiţeresc, pentru ca din 1958 să devină sediul unor întreprinderi locale.
Din anul 1978, aici funcţionează Comandamentul Marinei Militare, respectiv al Amiralităţii.
Aici gasiți adresa Comandamentului Flotei din Constanța:
Strada Remus Opreanu 13, Constanța
Hotel Parc susține promovarea orașului Constanța si a stațiunii Mamaia, prin a oferii toate informațiile necesare turiștilor si nu numai.