fbpx

Hotel Palace

Construit pe malul mării în anul 1914, în vecinătatea Cazinoului, Hotelul Palace a fost încă de la început un hotel de înaltă clasă pentru epoca sa, având drept proprietar pe baronul Edgar de Marçay, unul dintre acționarii cazinoului din Monte Carlo.

Palace a fost hotelul împătimiților de jocuri de noroc. Încă de la începuturile sale, hotelul a fost construit special pentru jucătorii ce făceau sau desfăceau averi în Cazinoul de pe faleza constănțeană, la început de secol al XX-lea.

Legătura dintre Palace și Cazino era una naturală, iar distanța de aproximativ 500 de metri ce despărțea cele două clădiri era parcursă în pas alert de bogații discreți, veniți de aiurea, între sălile de jocuri și camerele de odihnă. Cei ce câștigau ajungeau mereu la recepția Hotelului Palace, cei ce pierdeau însă nu. Unii dintre ei, îmbătați de licorile bahice și de fiorul înfrângerii, își găseau adeseori soarta printre stâncile ascuțite ce străpungeau valurile mării.

Clădirea a fost concepută pe faleza înaltă, cu o scară monumentală care cobora drept in apele mării. Fundaţiile hotelului, extrem de trainice, erau menite să apere nu doar de posibilele alunecări ale terenului ci şi, cel mai adesea, de valurile furtunoase, obişnuite în afara sezonului de vară. Nu există spaţii deschise spre mare, aşa cum generos se puteau întâlni la „Mercur” sau „Regnier” pentru că, aproape sigur, niciunul dintre bogaţii oaspeţi nu dorea să se bucure de soare sau de mare ci, asta e!, de un strop de noroc.

Nu avea Palace-ul chiar 400 de camere, ci doar 250, însă cu siguranță era unul dintre cele mai confortabile hoteluri ale Constanței, fiind introdus, alături de Vila Regnier, la categoria „de lux“. După căderea regimului comunist, hotelul a revenit foștilor săi proprietari și, după o perioadă de reparații și consolidare, a reintrat în circuitul turistic de la malul Mării Negre.

Aici gasiți adresa Hotelului Palace din Constanța:

  Strada Remus Opreanu 5-7, Constanța

Hotel Parc susține promovarea orașului Constanța si a stațiunii Mamaia, prin a oferii toate informațiile necesare turiștilor si nu numai. 

Derulați până sus