fbpx

Muzeul de artă populară Constanța

Situat într-o clădire emblematică a orașului, Palatul Comunal, Muzeul de artă populară surprinde prin multitudinea de exponate tradiționale lucrate manual.

Muzeul este gazduit de o cladire cu mare insemnatate pentru istoria orasului. Edificiul a fost construit in anul 1893 si a servit pentru o perioada de timp ca sediu al Primariei, fiind denumit Palatul Comunal. De-a lungul timpului cladirea a avut si alte destinatii, insa din anul 1975 gazduieste Muzeul de Arta Populara, o institutie culturala de frunte a Constanței.

Ideea crearii unui muzeul al etnografiei la malul marii s-a nascut la inceputul anilor ’60 din sarguinta mai multor institutii similare din tara: Muzeul Brukental din Sibiu, Muzeul de Arta Populara si Muzeul Satului din Bucuresti. La origini, muzeul a fost conceput ca un exponent al etnografiei dobrogene, astfel ca in anul 1975 a fost organizata prima expozitie care oferea o viziune inchegata asupra vietii din satul traditional dobrogean.

Motivele florale, vegetale, zoomorfe, antropomorfe, alternate cu dungi de lăţimi diferite crează compoziţii ornamentale specifice. Ţesăturile din lână pentru decor sau uz gospodăresc au compoziţia ornamentală bazată pe alternarea de vărgi, cu motive geometrice alese, distribuite uniform şi continuu.

Aici gasiți programul de vizitare si adresa Muzeului de Artă Populară Constanța:

B-dul Tomis nr. 32

Program: 9:00 – 20:00 (vara); 9:00 – 17:00 (iarna)

Hotel Parc susține promovarea orașului Constanța si a stațiunii Mamaia, prin a oferii toate informațiile necesare turiștilor si nu numai. 

Derulați până sus