fbpx

Statuia Reginei Elisabeta

Realizat în anul 1937 de sculptorul Ion Jalea, achitat prin subscripție publică, grupul statuar este compus din două elemente: „Statuia Reginei Elisabeta” și „Muza cu harpa”.

În anii ’50 regimul comunist a hotărât înlăturarea statuii și înlocuirea acesteia cu altă operă a aceluiași artist: „Arcaș odihnindu-se”. În anul 1975 piesa „Muza cu harpa” a fost expusă în centrul orașului Medgidia, în timp ce statuia reginei a rămas în continuare în subsolurile Muzeului de Artă din Constanța. În urma reabilitărilor din anul 2013 grupul statuar își regăsește locul pe faleza cazinoului.

Regina Elisabeta s-a căsătorit în anul 1869 cu Karol von Hohenzollern, devenind în anul 1881 prima Regină a României.Principesa Elisabeth von Wied sau după pseudonimul literar Carmen Sylva, s-a implicat major în viața țării, a înființat spitale, servicii de ambulanță, a impulsionat strângerea de fonduri în scopuri caritabile și a promovat meșteșugurile românești.

Aici gasiți adresa Statuii Reginei Elisabeta din Constanța:

 Bulevardul Regina Elisabeta, Constanța

Hotel Parc susține promovarea orașului Constanța si a stațiunii Mamaia, prin a oferii toate informațiile necesare turiștilor si nu numai. 

Derulați până sus